print deze pagina

Lotgenotenlijn

LotgenotenlijnOnze Lotgenotenlijn heeft een heel ander karakter dan de forums; hier kun je van mens tot mens een gesprek hebben over zaken die te maken hebben met een bipolaire stoornis.

De Lotgenotenlijn is bedoeld voor mensen met een bipolaire stoornis of mensen die daarbij betrokken zijn als partner, vriend of familielid en de behoefte hebben om daarover te praten met iemand die daar door eigen ervaring kennis van heeft. Als je de Lotgenotenlijn belt, tref je dan ook iemand die zelf een bipolaire stoornis heeft of daar nauw bij betrokken is. In ieder geval iemand die weet waar het over gaat. Het contact is dan een stuk gemakkelijker, omdat je niet alles hoeft uit te leggen.

Voor een persoonlijk gesprek kun je bellen met de Lotgenotenlijn (elke dag van 11:00 tot 21:00 uur)

0900 – 5 123 456  (€ 0,10 per minuut)

Uiteraard gaan alle medewerkers van de Lotgenotenlijn zeer vertrouwelijk om met alles wat je als beller met hen bespreekt.


Vacatures

Eén van de noodzakelijke eigenschappen van de medewerkers van de Lotgenotenlijn is de acceptatie van de eigen vervangbaarheid. Je op tijd laten vervangen is een realistische daad. Zo’n realistische daad kan alleen worden waargemaakt als er voldoende vrijwilligers zijn die willen inspringen. Nieuwe lotgenoten zijn altijd welkom bij de Lotgenotenlijn!

Voor mensen die als vrijwilliger lotgenoten te woord willen staan is er een training, waarin verschillende aspecten van de Lotgenotenlijn aan bod komen.

Het mooie van de Lotgenotenlijn is dat de vrijwilligers zich goed kunnen inleven door hun eigen praktijkervaring.