print deze pagina

Forum

De VMDB ondersteunt lotgenoten contact ook via een forum, een algemeen forum (weer actief sinds eind 2015) en jongeren gedeelte (nieuw vanaf januari 2016).

  • Op het algemene forum kunnen lotgenoten en betrokkenen (ook jongeren) in een besloten omgeving samen in gesprek komen over alle zaken die komen kijken bij het hebben van een bipolaire stoornis of daarmee geconfronteerd worden in de nabije omgeving. Lotgenoten onderhouden dit forum en het biedt een veilige omgeving om met elkaar in contact te komen. Het forum is vernieuwd en kent een gestage aanwas van betrokkenen en lotgenoten.
  • Een apart jongeren forum is alleen toegankelijk voor jongeren tot ongeveer 30 jaar. Hier kunnen jongeren met elkaar in contact komen, praten over de bipolaire stoornis, tips, medicijnen, maar ook over studie, relaties en andere onderwerpen. Alles is bespreekbaar. Wanneer we meerdere leden hebben is er de mogelijkheid tot een meeting om samen leuke dingen te ondernemen. De beheerder is 26 jaar oud en zelf bipolair.
    Jongeren registeren zich eerst als gebruiker op het algemene forum en na acceptatie sturen ze een persoonlijk bericht aan de administrator voor toelating tot het afgeschermde jongeren deel. Jongeren kunnen ook deelnemen aan discussies in het besloten algemene deel.
  • Tenslotte is er een openbaar forum deel. De algemene BS informatie is vrij toegankelijk voor iedere bezoeker. Hier is discussiëren niet mogelijk.

Zowel het algemene als jongeren forum kennen een toelatingsprocedure om ervoor te zorgen dat men veilig en onder elkaar alles kan bespreken wat met de bipolaire stoornis te maken heeft. De ‘spelregels’ voor deelname zijn te vinden binnen het forum. VMDB vrijwilligers modereren beide fora op een actieve wijze.