print deze pagina

Bestuur

Het bestuur van de vereniging bestaat geheel uit vrijwilligers.

Je kunt contact opnemen met het bestuur via het e-mailadres: secretaris@vmdb.nl

Voorzitter – Henk Mathijssen (1960)

Henk Mathijssen is drie jaar geleden lid geworden van de VMDB en is vanaf het eerste moment actief als vrijwilliger. Zo is hij actief bij de lotgenotenlijn en heeft hij mee gewerkt aan de zorgstandaard bipolaire stoornissen. Naast zijn werk voor de VMDB is hij actief als vrijwillig coördinator bij Humanitas in de IJmond alwaar hij een Maatjes GGZ activiteit coördineert. Ook is Henk nog vier uur per week als ervaringsdeskundige werkzaam voor de Parnassia Groep in de specialismegroep stemming. Henk woont in Beverwijk, is ongehuwd en vader van twee volwassen kinderen. In zijn vrije tijd gaat Henk graag naar musea.

Secretaris – Lavinia Warnars (1985)

Lavinia Warnars is naast secretaris van de VMDB onderzoeks- en innovatiecoördinator. Zij heeft een master diploma in Milieu-maatschappijwetenschappen en een Advanced Master in Ontwikkelingsstudies. Daarnaast heeft ze een bipolaire stoornis met psychose gevoeligheid. Maar ze ziet dit meer als een uit de hand gelopen ontwikkelingsstoornis om je patronen, ervaringen, gedrag en ego te doorleven en doorbreken dan dat het puur en alleen een psychiatrische stoornis is waarmee je nooit stabiel kan worden. Om haar ervaringen te delen en anderen te inspireren, maakt Lavinia een (gedeeltelijke) switch in haar carrière naar psychosociaal begeleider (in opleiding).

Penningmeester – Paul van Kempen (1958)

Paul van Kempen is getrouwd, heeft drie uitwonende kinderen en is hogeschooldocent marketing. Zijn bipolaire stoornis ontstond na een operatie toen hij 32 jaar was en een eigen adviesbureau voor bedrijven had. Daarna kwamen er nog veel andere strubbelingen op zijn pad. Hij is nog niet lang vrijwilliger bij de VMDB, maar wel heel gemotiveerd om deze vereniging steeds mooier te maken. De stoornis heeft veel minussen maar ook veel plussen. Hij zou graag dit laatste meer willen gaan benadrukken en terug willen laten komen in beleid. Maar dan wel samen, want dan sta je sterk.

 

Bestuurslid Jongeren – Tineke Mollema (1984)

Tineke Mollema is sinds maart 2017 coördinator van VMDB Young. De combinatie van direct contact met lotgenoten en bijdragen aan het landelijk beleid via Platform GGZ Jeugd vindt ze de ideale manier om te werken aan een betere toekomst voor jongeren met een bipolaire stoornis. Door een opname is ze actief geworden in haar eigen herstelproces en besloot open te zijn over haar stoornis en de overstap te maken van de politiek naar de VMDB. Vooral vroege signalering en het tegengaan van stigmatisering zijn belangrijke redenen voor Tineke om zich juist actief in te zetten voor jongeren met een bipolaire stoornis.