print deze pagina

Vactures VMDB bestuur, kader-, regionale- en lokale leden

Introductie

De VMDB heeft regelmatig (nieuwe) vrijwilligers nodig voor het bestuur, bureau, regionale of lokale afdelingen. Bent u/jij geïnteresseerd om mee te helpen als vrijwilliger dan zijn er wellicht volop mogelijkheden voor zowel lotgenoten als betrokkenen.

Vrijwilliger bij de VMDB

Waarom is het leuk om als vrijwilliger voor de VMDB te werken? Je werkt met anderen samen aan een vereniging waarbij je je betrokken voelt. Je hebt zelf een bipolaire stoornis en je hebt veel gehad aan de VMDB. Of je partner, ouder of kind heeft een bipolaire stoornis en dankzij de VMDB heb je geleerd beter om te gaan met de manische of depressieve episodes van de ander.
Kortom, je weet hoe belangrijk de vereniging kan zijn en wilt graag zorgen dat ook anderen kunnen profiteren van de opgebouwde kennis van de VMDB.
Natuurlijk worden de kosten, die je maakt om je werk te kunnen doen, vergoed. Ook ben je verzekerd (WA en ongevallen) op het moment dat je werk voor de VMDB verricht.
Heb je interesse en wil je meer informatie, neem dan contact met het kantoor van de VMDB via bureau@VMDB.nl of gebruik één van de andere e-mailadressen hieronder genoemd.

Vacature Webredacteur

De website van de VMDB is toe aan vernieuwing. Op dit moment wordt er gewerkt aan de vernieuwing van de website. De VMDB is op zoek naar één of meerdere webredacteuren. Voor de inhoud van de vacature klik hier.

Oproep Leden Jongerenteam

Voor het jongerenteam (leden tot en met 35 jaar) zoeken we leden die zich willen inzetten om het jongerenbeleid van de VMDB verder te ontwikkelen. Je doet dit niet alleen. Er zijn momenteel vijf jongere VMDB leden die sinds kort in teamverband werken aan een verbetering van het jongerenbeleid van de VMDB. We ontwikkelen activiteiten zoals jongerendagen, gespreksgroepen, lotgenotencontact in het land en informeren jongeren via internet, social media en nieuwsbrieven. De inspanning is voornamelijk afhankelijk van de tijd die je kunt en wilt investeren er is geen aanwezigheidseis. We proberen incidenteel een keer per maand/twee maanden samen te komen en overleggen middels Whats App/e-mail en telefoon. Liefhebbers kunnen zich aanmelden via bureau@vmdb.nl

Vacatures Lotgenotenlijn (LGL)

Bij de Lotgenotenlijn (LGL) is er altijd behoefte aan nieuwe mensen die samen een luisterend oor willen bieden. De VMDB komt graag in contact met nieuwe geïnteresseerden! Meld je aan bij Siebe Haagsma : s.a.haagsma@vmdb.nl

Vacatures Regio’s

Ledenraadslid Overijssel

Per 1 januari 2018 ontstaat er een vacature voor een ledenraadslid voor Overijssel in de landelijke VMDB. Marieke van Eijkelen legt dan na 6 jaar haar functie neer. Voor de inhoud van de vacature klik hier.

Regionaal contact persoon (rcp’er)

Vacature in de regio FLEVOLAND.

Wat doet een rcp’er?
Per regio is er een rcp’er werkzaam. Voor deze functie is het fijn als je al langere tijd stabiel bent. In ieder geval moet je een goed ziekte-inzicht hebben. Daarnaast is het de bedoeling dat je voor langere tijd (minimaal twee jaar) de taak van rcp’er op je wilt nemen. Betrokkenen zijn uiteraard ook van harte welkom voor deze functie. Indien er in de regio alleen de rcp’er werkzaam is, dan zullen de taken ook minder uitgebreid zijn, afhankelijk van het draagvermogen van de rcp’er. De rcp’er wordt ondersteund door de landelijke coördinator vrijwilligers, die tevens bestuurder is.

Onderstaand vind je een taakomschrijving van de rcp’er en de teamleden:
• Aanspreekpunt zijn in eigen regio voor leden en niet-leden;
• Contactpersoon zijn tussen bestuur/secretariaat
• Coördineren van het regioteam (indien aanwezig)
• Opzetten en/of ondersteunen van lotgenotengroepen/     huiskamergroepen
• Contacten leggen en onderhouden met zorginstellingen
• Geven van voorlichting en/ of ondersteunen van voorlichters
• Vertegenwoordiging in de ledenraad van de vereniging
• Organiseren regiobijeenkomsten (indien haalbaar)

Het is ook goed mogelijk om deze functie in een duovorm te doen. Dat kan prettiger zijn en borging bij instabiliteit is hierbij beter gewaarborgd. Vooral voor de provincie Utrecht zoeken we naar iemand die of een duo wat deze kar wil trekken. Ook zij die mogelijk een deel van dit werk op zich zouden willen nemen, kunnen reageren. Voor meer informatie of je aanmelding kun je terecht bij Henk Mathijssen, voorzitter via voorzitter@vmdb.nl

Lid Regioteam

Wil je binnen je eigen regio actief worden en bijv. de rcp’er ondersteunen? Zie voor de taken/werkzaamheden die daarbij een rol kunnen spelen hierboven onder rcp’er. Geïnteresseerd? Zoek contact via de rcp’er(s) in jouw regio (zie Regionale Activiteiten) of via bureau@VMDB.nl. Geef in de mail duidelijk aan in welke regio je woont en waar je ondersteuning kunt/wilt bieden.

Huiskamergroepen

Heb je zin om in je eigen woonplaats of in enkele plaatsen direct in je woonomgeving bijvoorbeeld een huiskamergroep op te starten of te ontdekken wat de mogelijkheden zijn, zoek dan eerst contact via de rcp’er(s) in jouw regio (zie Regionale Activiteiten) of via bureau@VMDB.nl.