print deze pagina

Noord-Holland

Regioteam 

Bastiaan Westeinder, Regio Contactpersoon (RCP) | E: noordholland@vmdb.nl.
Martin Kok, coördinator huiskamergroepen | E: noordholland@vmdb.nl.
Lidwiena Koopman, lid Ledenraad NH.

Actueel

Mededeling en vacatures regioteam en lid ledenraad

Na ruim 11 jaar met veel enthousiasme voor de VMDB gewerkt te hebben, gaat het regioteam in de loop van 2018 haar taken overdragen. Tijd voor nieuw bloed! Behalve een volledig nieuw regioteam voor Noord-Holland zijn we ook op zoek naar een lid voor de ledenraad. Voor de omschrijving van de functies zie de vacature pagina. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Emmy. Of stuur een mail naar: bureau@vmdb.nl t.a.v. Edwin Peters.

Regio archief pagina

De archiefpagina NH bevat verslagen van de regiobijeenkomsten.

Psycho-educatiecursus

Deze cursus is bedoeld voor cliënten en hun betrokkenen en bestaat uit een aantal bijeenkomsten waarin elk facet van de bipolaire stoornis aan de orde komt. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen, die een psycho-educatiecursus hebben gevolgd, beter in balans kunnen blijven. De cursus wordt vergoed door de verzekeraar, waardoor er weinig tot geen kosten aan verbonden zijn.

Wilt u een cursus volgen, dan kan dat bij de volgende instellingen (of neem contact op met de RCP):

InstellingContactpersoontelefoonnummer
GGZ InGeest Amstelveenseweg AmsterdamMevr C. Marchandisse020 7885000
GGZ InGeest HoofddorpMevr L. van der Meer023 8903100
PuntP Roeterstraat, AmsterdamDhr E. de Wilde de Ligny020 5905600
GGZ NHN, regio Alkmaar/HeerhugowaardMevr K. Steltenpool072 5357300
GGZ NHN, regio HoornMevr K. Kleyn088 6565010
GGZ NHN, regio SchagenMevr M. Schavemaker0224 211311
PsyQ zaandamMevr. D. Postma088-6565010

Lotgenotengroep

Dit is een groep mensen die ervaringen met elkaar uitwisselt rondom de bipolaire stoornis. Tot nu toe zijn er uitsluitend groepen voor cliënten. Wilt u meer informatie neem dan contact op met Marijke van Oostveen.

Een persoonlijk gesprek of advies? Bel dan de Lotgenoten- en betrokkenenlijn van de VMDB.
Dagelijks te bereiken van 11.00-21.00 uur via 0900- 5123456 (10 cent per minuut).

Familieleden en directbetrokkenen van mensen met psychische of psychiatrische problemen die behoefte hebben aan lotgenotencontact kunnen ook terecht bij Labyrint-In Perspectief. Hulplijn T 0900 2546674 en W www.labyrint-in-perspectief.nl.

Familiespreekuur

Doel van dit spreekuur is het geven van ondersteuning, informatie en advies aan familieleden en betrokkenen van mensen met psychiatrische problematiek. Het spreekuur wordt gehouden in Amsterdam, Amstelveen, Haarlem en Hoofddorp en is op afspraak. Er zijn geen kosten aan verbonden. Bel of email. Meer  informatie: www.prezens.nl.

Amsterdam en omstreken T  020 7886333 of E info@prezens.nl | Amstelveen, Haarlem, Hoofddorp en omstreken T 023 5187640

Patient1

Zelfmanagement en bipolaire stoornis: een Persoonlijk Gezondheidsdossier dat je kan aanmaken in de beveiligde omgeving van Patient1. Klik hier voor meer informatie.

Zelfhulpcursus naastbetrokkenen

De zelfhulpcursus ‘Hoe gaat het met u’ is online op www.MijniHelp.nl. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die zich betrokken voelt bij iemand met psychische problemen.

PuntP Preventie, onderdeel van Arkin

Preventieve ondersteuning bij psychische klachten. Advies, tips en informatie. (Online) Groepscursussen en deskundigheidsbevordering. Zie: http://www.puntp.nl/preventie/. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Sebnem Çim of Mariëtte de Brouwer.
T 020 5901330, E preventie@puntp.nl en W www.puntp.nl/preventie

Psy-café

Informatie, discussie en ontmoeting voor (ex-)cliënten met psychiatrische problemen, hun betrokkenen en andere belangstellenden. In bijna elke grote plaats in Noord-Holland is er een psy-café, zoek via Google: psycafe + plaats van je keuze.

Prezens – GGZ inGeest

Preventieve ondersteuning bij psychische klachten. Advies, spreekuren, groepscursussen, informatiebijeenkomsten, scholing. Zie www.prezens.nl.

Informatieservice GGZ InGeest

Voor algemene vragen over o.a. psychiatrische aandoeningen, medicatie, mogelijkheden om een cursus te volgen.

T 0900 4494636 (lokaal tarief) en E i-service@ggzingeest.nl

Ervaringsverhalen van mensen met de bipolaire stoornis en van betrokkenen

Op www.ervaringrijk.nl vind je meer dan 200 korte, positieve ervaringen over diverse thema’s. Je leest tegen welk probleem iemand is aangelopen, wat hij/zij vervolgens is gaan doen en wat dat uiteindelijk heeft opgeleverd. Heb jij ook een waardevolle ervaring die wilt delen? Graag! Op de site zie je hoe je deze kan aanleveren.