print deze pagina

Drenthe archief

23 sep 17 – Najaarswandeling

Wat treffen we het toch vaak: ook deze keer was het prachtig weer. Zowel om te wandelen als om buiten even wat te drinken en bij te praten. Met 11 personen, meest leden en een enkele aanhang, liepen we ruim een uur door het afwisselende gebied van het Mantingerzand bij Westerbork. De paden voerden ons langs hei, jeneverbessen, zandverstuivingen en bospercelen met daarboven vogels, vlinders en libellen en op de grond zelfs een slang. Of het nu een brilslang, hazelworm of adder was, daarover konden we het niet eens worden, want het beestje was te snel uit ons gezichtsveld geglipt. Bij de picknicktafel werd even gerust; eigenlijk onnodig, omdat ieder in uitstekende conditie verkeerde, dus zaten we daar om het wijde veld in te kijken en van het uitzicht te genieten. Terug bij De Voscheheugte maakten we een grote kring en weerspiegelde de bestelling dat ieder zo zijn eigen voorkeur heeft. Maar ook dat je wat van elkaar kunt overnemen. Eén lekkerbek zag het glaasje met honing bij de thee van zijn buurvrouw aan voor wat sterkers en bestelde naast zijn sapje prompt zo’n delicatesse. Gesterkt door wederzijds begrip en gezelligheid namen we afscheid: tot de volgende wandeling, in het voorjaar, op een andere mooie plek.

29 apr 17 – Voorjaarswandeling

Met een groepje van 13 personen, onder wie 2 ‘nieuwelingen’ is er gewandeld in het prachtige natuurgebied van het Mantingerzand (bij Westerbork). Het is altijd weer verrassend hoe gemakkelijk contacten gelegd en gesprekken gevoerd worden als je aan het wandelen bent.
En als het drankje in de tuin van de uitspanning genuttigd is ga je gesterkt door de herkenning en het begrip dat je hebt ondervonden, als vrienden uit elkaar. Graag tot een volgende keer.

30 apr 16 – Voorjaarswandeling

Geen verslag aangeleverd.

okt 2015 – Herfstwandeling

In oktober hebben we met een groep van zo’n 10 personen een heerlijke herfstwandeling gemaakt bij Poolshoogte,  gemeente Borger-Odoorn, in Drenthe. Dit was al de vierde wandeling die we in Drenthe hebben georganiseerd, telkens een in het voorjaar en een in het najaar. De opkomst is wisselend, soms door het weer beïnvloed, maar het is altijd zeer geanimeerd en gezellig. We zijn dan ook van plan het komend voorjaar weer met frisse moed van start te gaan.

De wandeling is bedoeld voor leden van de VMDB, maar ieder kan iemand  meenemen die betrokken is, vriend(in), familie of buur, ook van harte welkom! Vanwege het informele karakter is dit bij uitstek een gelegenheid bi-polariteit onder de aandacht te brengen en er zo meer bekendheid aan te geven. We hopen nog veel wandelingen samen te kunnen maken!

22 jun 15 – Bijeenkomst voor betrokkenen bij mensen met bipolaire aandoening

De bijeenkomst was een succes! Lees het verslag.