print deze pagina

Drenthe

De vrijwilligers in Drenthe organiseren bijeenkomsten en andere activiteiten, zoals huiskamergroepen en groepswandelingen, en ze werken mee aan psycho-educatiecursussen.

Actueel

Op dit moment zijn er geen actuele mededelingen.

Regionaal contactpersoon

Dinie Kerssies, Gasselternijveen | M 06 4095 2384 | E dana-valera@hotmail.nl
Renée Hendriksen, Beilen | T 0593 525506 | E hendriksen2566@hetnet.nl

Huiskamergroepen

In een huiskamergroep bespreken deelnemers in een kleine, vaste groep wat hen bezighoudt. Ze doen dit aan de hand van de actuele situatie, een thema of een combinatie van beide. De meeste groepen bestaan voornamelijk uit lotgenoten (mensen met diagnose bipolaire stoornis) maar betrokkenen (partner, ouder, kind, broer/zus van een patiënt) zijn ook welkom.

Er zijn huiskamergroepen in Assen (twee groepen), Beilen, en in de omgeving van Emmen. Aanmelden kan bij de regionale contactpersonen.

Wandelingen

In voor- en najaar organiseert het regioteam een niet al te lange wandeling, ergens in de provincie. Voor lotgenoten en betrokkenen om elkaar in een mooie omgeving beter te leren kennen. Voor de data zie het kopje Actueel bovenaan deze pagina. Lees het verslag van wandelingen op de archiefpagina Drenthe.

Lotgenotencontact

Voor een persoonlijk gesprek is de Lotgenotenlijn dagelijks beschikbaar. Vertrouwelijkheid is gewaarborgd.

Psycho-educatiecursus

Vanwege veranderingen bij GGz Drenthe is er onvoldoende duidelijkheid voor het publiceren over mogelijkheden voor het volgen van een psycho-educatie cursus. Raadpleeg de informatie op de GGz Drenthe website (Onze hulp > Psycho educatie > Manisch Depressief).