print deze pagina

Nieuws

Zie ook VMDB Nieuwsbrief

27 juli 2017

Voorzitter VMDB genomineerd voor de Gouden Venus van Milo

Henk Mathijssen, voorzitter van de VMDB, is samen met 99 andere vrijwilligers met een beperking genomineerd voor de Gouden Venus van Milo. Met de verkiezing van de Gouden Venus van Milo wil het Dela goededoelenfonds mensen met een beperking in het zonnetje zetten. De Gouden Venus is bedoeld voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking, die iets goeds doet voor de samenleving. De kandidaat met de meeste stemmen wint de verkiezing. Stemmen kan tot en met 15 september. De Gouden Venus levert een bedrag op van €10.000 wat beschikbaar is voor de verenigingen waar de winnaar actief is. Helpt u Henk aan de overwinning? Ga dan naar www.goudenvenusvanmilo.nl en breng uw stem uit.

12 juli 2017

Image_AL study zoekt ouders en kinderen (6-14 jaar) voor onderzoek

De Image_AL study is een onderzoek naar de hersenontwikkeling van kinderen. Het doel van deze studie is om meer te leren over de eventuele lange termijn effecten van medicatiegebruik tijdens de zwangerschap, zodat zwangere vrouwen in de toekomst beter geadviseerd kunnen worden. Meer informatie over (deelname aan) dit onderzoek en de contactgegevens van de onderzoekers kunt u vinden in de flyer.

11 juli 2017

Landelijke Dag over thema ‘Betrokkenen’

Op 16 september 2017 is er weer een Landelijke Dag in Wijkcentrum de Stolp, Rijnstraat 497 in Den Bosch. Het thema is ‘Betrokkenen’, zie Praktische informatie en Programma. Aanmelden kan vóór 9 september via dit online AANMELDFORMULIER. De toegang is € 3, graag ter plekke gepast betalen.

23 juni 2017

Bijwerkingencentrum Lareb

Bijwerkingencentrum Lareb is het Nederlandse meld- en kenniscentrum voor bijwerkingen van geneesmiddelen, waaronder vaccins, én geneesmiddelengebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding. Lareb signaleert risico’s van het gebruik van geneesmiddelen in de dagelijkse praktijk en genereert en verspreidt kennis hierover. In samenwerking met patiëntenorganisaties heeft Bijwerkingencentrum Lareb het document ‘Samen maken we geneesmiddelengebruik veiliger’ opgesteld met informatieve teksten over Bijwerkingencentrum Lareb, de rol van de patiënt en het belang van het melden.

23 juni 2017

Eigen bijdrage Camcolit

Gebruikers van het Lithiummedicijn Camcolit betalen sinds enige tijd een eigen bijdrage, die vaak niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Doordat de productie is overgenomen door een andere fabrikant, bedraagt de eigen bijdrage €12,73 per 100 pillen. De VMDB vindt deze prijsverhoging onacceptabel. Samen met Mind en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie heeft zij een brief gestuurd aan de leden van de Vaste Kamercommissie van VWS. Voor alternatieven voor het Lithiummerk Camcolit verwijst de VMDB naar de website Alles over Lithium.

10 mei 2017

Oproep voor invullen vragenlijst

De vragenlijst betreft een anonieme online-enquête van ongeveer 25 vragen voor het “Kwalitatief surveyonderzoek naar prodromen, strategieën en stemming en hun onderlinge correlatie in het kader van bipolaire stoornis”. Voor meer informatie en de link naar het onderzoek: https://qsharingeu.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_6og0SDSeJTYoIqF

13 januari 2017

Landelijke Bijeenkomst over ‘De Nieuwe GGZ’

Op 18 maart 2017 is er weer een Landelijke Bijeenkomst in De Musketon, Hondsrug 19, te Utrecht. Het thema is ‘De Nieuwe GGZ’, zie programma en routebeschrijving. Er is een extra optie in het middagprogramma: meedenken over de inhoud van een website over vragen rond erfelijkheid. Aanmelden kan vóór 10 maart via bureau@vmdb.nl. De toegang is € 3, graag ter plekke gepast betalen. Lees verder