print deze pagina

BRIDGE onderzoek

Kinderen en jongeren die een ouder hebben met een bipolaire stoornis of schizofrenie hebben een verhoogd risico om een psychiatrische stoornis te ontwikkelen. In het onderzoek kijken we wat risicofactoren en wat beschermende factoren voor deze stoornissen zijn. Dit onderzoek vindt plaats op de DETACT polikliniek van de afdeling psychiatrie van het UMC Utrecht en bestaat uit interviews en vragenlijsten bij zowel het kind als de ouder. Daarnaast worden hersenscans gemaakt met behulp van MRI en wordt bloed afgenomen.
Omdat de DETACT polikliniek gespecialiseerd is in de diagnostiek en behandeling van jongeren met een verhoogd risico op het ontwikkelen van een psychotische stoornis kan deelname aan dit onderzoek bijdragen aan een tijdig signaleren van (ontwikkelende) problematiek bij je kind.
Op de VMDB jongerendag hebben we verteld over het BRIDGE onderzoek en over de andere onderzoeken met betrekking tot bipolaire stoornis die binnen de afdeling psychiatrie van het UMC Utrecht gedaan worden.

Het onderzoek richt zich op jongeren tussen 10 en 16 jaar oud met tenminste één ouder met een bipolaire stoornis of schizofrenie. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via 088 755 81 80 (telefoon secretariaat DETACT polikliniek), stuur een mailtje naar bridge@umcutrecht.nl of neem een kijkje op deze website BRIDGE onderzoek

Janna Marie Hoogendam
Dr. M.H.J. Hillegers
Marloes Vleeschouwer

Presentatie BRIDGE onderzoek